
Inainte sa incepem, incercati sa va imaginati intreaga transformare ca pe un proces de suprapunere a unor straturi - vom avea grund, apoi culoarea de baza, ceara lumanare, culoarea de suprafata, lacul final. Incercati ca fiecare strat pe care urmeaza sa-l aplicati sa nu fie prea gros, pentru ca exista riscul ca la final sa nu mai puteti inchide capacul cutiilor - nu ma intrebati de unde stiu asta... :)
Este foarte important, de asemenea, sa nu folositi prea multa apa atunci cand diluati vopseaua, pentru ca, daca aceasta este prea subtire, poate crapa - nu ma intrebati de unde stiu si asta...:)
Vopsitul si antichizarea cutiilor









Aplicati un strat subtire de vopsea alba.



Lasati sa se usuce complet inainte de a trece la pasul urmator.
Incepeti sa smirgheluiti suprafata cu hartie abraziva (granulatie fina, eu am ales 320), pentru a obtine un aspect invechit - nu exista reguli, insistati asupra locurilor in care vreti ca vopseaua alba sa para "ciobita" iar vopseaua neagra sa se vada de dedesubt. Opriti-va doar cand sunteti pe deplin multumiti de rezultate.



Realizarea sablonului inspirat de sacii vechi din canepa
Taiati fasii de diferite latimi din banda adeziva si aplicati-le pe cutii sub forma unui sablon, pentru a crea dungi paralele.


Aplicati intai un strat de vopsea alba pe dungile formate - aceasta va impiedica vopseaua finala sa patrunda sub banda adeziva.


Dupa ce vopseaua alba s-a uscat, aplicati vopseaua finala (neagra) si lasati sa se usuce complet.


Desprindeti benzile cu grija, astfel incat vopseaua de sub acestea sa nu se desprinda o data cu ele.

Nu va ingrijorati daca vopseaua de sub banda se cojeste putin, ne place acest aspect invechit. Oricum nu poate fi chiar atat de grav incat sa nu poata fi reparat cu niste vopsea neagra sau alba :)

Hotarati-va asupra imaginilor pecare urmeaza sa le folositi. Alegeti imaginile pe care doriti sa le folositi de pe site-ul The Graphics Fairy, salvati-le in calculator si copiati-le intr-un document Word. Aranjati-le in functie de dimensiunile dorite pentru cutii.

Utilizarea hartiei de decal pentru transferul imaginilor


Scoateti hartia de decal din apa si aplicati-o pe cutie, in locul dorit. Trageti usor de partea de dedesubt a hartiei de decal si, prin glisare, desprindeti-o treptat de folia care va ramane pe cutie.

Folositi un prosop din hartie pentru a sterge apa si pentru a elimina eventualele bule formate sub decal. Stergeti cat mai usor pentru a nu misca decalul de pe pozitie. Lasati apoi sa se usuce cateva ore.

Aplicati un strat de lac mat, sub forma de spray, pe toata suprafata cutiei, pentru a proteja vopselele si decalul. Aveti grija sa faceti pasul acesta intr-un loc bine aerisit sau chiar afara. Lasati lacul sa se usuce bine de tot.
Apoi... sunteti gata! :)



Acum va puteti bucura de noile cutii metalice frantuzesti, care vor fi cu siguranta admirate de familie si de prieteni. Daca decideti sa incercati si voi, mi-ar placea sa vad rezultatul final pe care l-ati obtinut.
Leave a Reply